A gyorshajtás a céges autóval sem kifizetődő

0

Talán első körben érdemes tisztázni, hogy mikortól kezdődhet el a gyorshajtás. Általában a rendőrök elnézőek, ha egy 50 kilométeres sebességkorlátozásnál valaki 52 kilométer/órás sebességgel közlekedik, de a 70 kilométer/órás sebességet már nem fogják senkinek sem elnézni, még azoknak sem, akik céges autóval közlekednek. A rendőrség minden esetben az autó tulajdonosának fogja kiküldeni a bírságot, de ez általában nem ugyanaz a személy, mint aki vezeti a céges autót. A bírságot ezekben az esetekben a cégeknek kell megfizetniük és nem annak, aki vezette az autót.

Akik 15 napon belül megtérítik a büntetés kétharmadát, azok már rosszul nem járhatnak, mert a fennmaradó összegtől eltekintenek a rendőrök. Jogosítványt ezekben az esetekben nem vehetnek el, csak a pénzbírságot szabhatják ki az objektív felelősség elve szerint. Fontos, hogy a cégeknek legyen rendben a céges autó nyilvántartása, bár ezt nem fogják ellenőrzés alá vonni. Ha a kihágás elkövetésekor nem tudja egy cég igazolni, hogy ki vezette az autót, akkor akár több ezer eurónak megfelelő bírságot is kaphat. Általában piroson való áthaladásért, tilos előzésért, gyorshajtásért, vasúti átkelőhelyen való tilos áthajtásért, stop tábla figyelmen kívül hagyásáért szabják ki a legtöbb büntetést.

Traffipaxbolt.hu weboldalra ellátogatva egészen érdekes autós technológiai kiegészítők között válogathatsz. A weboldalon a termékek mellett természetesen bírságkalkulátor is található. A sebességhatár beállítása után meg kell adni, hogy adott pillanatban mennyivel hajtottunk és már ki is számolja a kalkulátor, hogy mekkora bírságra számíthatunk. A webáruházban ledes izzókat, visszapillantó tükörbe építhető tolatóradart vagy akár rejtett lézerblokkolót is találhatunk. érdemes szétnézni, hiszen nagyon sok okos dolog vásárolható meg itt, amely megkönnyíti az autósok életét. A kiválasztott terméket csak kosárba kell helyeznünk és amint végeztünk a vásárlással máris következhet a fizetés. A webshopba érdemes időről-időre visszanézni, hiszen időszakosan akciós termékek is megvásárolhatók.

Megosztás: