SEO tippek haladóknak, kreatív tartalomgyártás

0

Webhelyünk forgalmát növelhetjük, ha érdekes, kreatív tartalommal töltjük meg.  A honlap láthatóságát növelhetjük, ha a következő tippeket betartjuk. Első körben győződjünk meg arról, hogy megfelelő szoftvert használunk-e, azaz keresőbarátot. A legjobb és mind a mai napig sokak által elfogadott a WordPress. A különféle tartalmakat mindig következetesen, azaz adott időpontokban tegyük közzé. Ez lehet heti egy vagy akár 3-4 alkalom is egy héten. A gyakoriságnak megfelelően a keresőmotorok rangsorolni fogják webhelyünket. Minden egyes bejegyzést előre tervezzünk meg. Állítsunk fel egy stratégiát a kulcsszavakra, hiszen a releváns tartalom a legfontosabb.

Mit tehetünk még a jobb helyezés javítása érdekében? Mindig olyan cikkeket, tartalmat tegyünk közzé, amely érdekes a látogatók számára és egyben természetesen értékes is. Ügyeljünk a helyes írásmódra, a nyelvtanra. Lehetőség szerint mindig kerüljük el a passzív hangvételt és mindig az adott témára koncentráljunk. Legyünk közvetlenek és tisztán érthetők, ezáltal az üzenet el fog jutni az olvasókhoz. Mindig írjunk ösztönzőleg, amely lelkesíti az olvasótárbort is. Mindig gondolkozzunk az olvasók fejével és próbáljunk olyan tartalmakat előállítani, amely tényleg érdekelheti őket. Használjunk minél rövidebb mondatokat, mert a hosszabb mondatok összezavarhatják az olvasókat. A keresőoptimalizálás tippek sokak számára lehetnek fontosak.

Hogyan növelhetjük a tartalom olvashatóságát? Az olvashatóság tulajdonképpen a szöveg megértés szintjére is hathat. Olvashatóság szempontjából a következőkre figyeljünk oda: írás stílusa, nyelvhasználat, mondat használat, kiválasztott szavak. Olvashatóság szempontjából figyelembe vehető az észlelési sebesség, a láthatóság, mekkora erőfeszítést kell tennie az olvasónak ahhoz, hogy értelmezze a szöveget. Mennyire fárad el vajon a szeme olvasás közben. Mindig figyeljünk oda, hogy milyen betűtípust használunk. Válasszunk mindig az egyszerűbb betűtípusok közül és nézzük meg, hogy a szövegméret megfelelő-e, azaz jól látható minden komolyabb erőfeszítés nélkül. Használjunk bekezdéseket, amely segíti az olvasott szöveg átláthatóságát. Hagyjunk elegendő helyet az értékes tartalomnak. Kerüljük el a bonyolult szavakat, válasszuk az egyszerű írásmódot. Legyen jó a szókincs használatunk, de figyeljünk oda, hogy az olvasótábor szókincsét használjuk, azaz az olvasóközönség számára is érthető legyen az írásunk.

Megosztás: