Honlapstruktúra megváltoztatása, a releváns találatok érdekében

0

Először is határozzuk meg, hogy mit jelent az a szó, hogy releváns. A releváns az adott tárgyhoz, tartozó, meghatározó és minden szempontból lényeges. A honlapra látogatókat mindig olyan témák érdeklik, amely teljesen relevánsak és egyértelműek számukra az adott témában, amit éppen keresnek. Hogy tudjuk, mi lehet releváns a látogatók számára, első körben a saját célcsoportunkat kell megismerni és azt, hogy őket mi érdekelheti.

Keresőoptimalizálás tekintetében az egyik legfontosabb dolog, amit mindenképpen szükséges rendbe tenni egy honlapon, hogy a Google keresőben megfelelő helyezést érhessünk el. Ha adott egy vidéki felnőtt ruha butik, akkor ne akarjunk a keresőbe első találatot elérni a gyerekruha kulcsszóra, vagy a budapesti butik kulcsszóra. Körülbelül röviden így lehetne példát felhozni a relevanciára. Természetesen a relevancia még nem elég, hiszen a honlapstruktúra is nagyon fontos.  A struktúra alatt értjük a honlap menüjét, a honlapon belül megtalálható oldalakat, aloldalakat és a fuknkciókat. Nagyon fontos kérdés, hogy mely oldalaknak érdemes a főmenüben helyet kapniuk, és melyek azok, amelyek elég, ha csak egy láblécből elérhetők. Ez egy összetett feladat, amely a honlapfejlesztőknek és a honlap tulajdonosainak közös feladata és célja. További fontos szempont, a látogatók számára egy igen jól átlátható weboldalt kell készíteni, hiszen az oldalelhagyások száma pontosan azért nő, mert a honlapokon teljes a káosz. Semmit sem találnak meg, és ha ingerülté vagy idegessé válnak, akkor azonnal tovább kattintanak és az őket érdeklő hasznos információt máris másik weboldalon keresik.

A honlapstruktúra később is megváltoztatható a keresőoptimalizálás javítása érdekében, és ha mi magunk nem nagyon értünk hozzá, akkor kérjünk fel erre egy szakembert. Manapság pontosan a gyors kezelhetőség miatt sokan választják a Word Press-t, hiszen az még egy laikus számára is igen könnyen kezelhető. A Word Press ezen felül ingyen elérhető és a sablonok száma határtalan. Mindent úgy állíthatunk be, ahogy mi szeretnénk, és ahogy az éppen megfelelő az adott elvárásainknak.

Megosztás: