A legjobb felhő alapú tárhelyszolgáltatók jellemzői 2018-ban

0

Nagyobb projekteknél már nem biztos, hogy elegendő az általános tárhely-szolgáltatók által kínált, gyakran erősen limitált erőforrás, amit rendelkezésünkre bocsájtanak.

Akár az általános szerver túlterhelések is könnyen azt eredményezhetik, hogy időszakosan nem működik a honlapunk, vagy nem tudunk hozzáférni a fájljainkhoz. A megnövekedett erőforrás igényekre egyszerű megoldás, ha felhő alapú tárhelyszolgáltatónál kötünk szerződést.

Miért jó a felhő alapú hoszting?

A felhő alapú hoszting bizonyos értelemben hasonlít a Virtuális Privát Szerverre (VPS), ahol az előfizető fix memóriáért, processzorsebességért és sávszélességért fizet, de ezeket a paramétereket nagyon könnyedén lehet bővíteni amennyiben felmerül erre az igény.

Ugyanilyen könnyen le lehet ezeket az extra szolgáltatásokat mondani, amennyiben nincsen rá szükségünk. Ez pedig árban is sokkal gazdaságosabbá teszi, mint a hagyományos szerver hoszting lehetőségeket.

Miről ismerni fel a legjobb felhő alapú tárhelyszolgáltatókat?

  1. Jutányos ár

A legegyszerűbb felhő alapú hoszting szolgáltatásuk már egészen olcsón elérhetők, ami tökéletes egyszerűbb weblapok üzemeltetésére. Az egyszerű felhő alapú tárhelyszolgáltatás a kisebb projektek támogatására lett kitalálva.

  1. Fokozott védelem a támadásokkal szemben

Ahogy növekszik az internetes kártevők terjedése, úgy válik egyre fontosabbá a biztonság. A zsarolóvírusok és bányászvírusok a legveszélyesebbek. Az előbbi minden adatot titkosít, és csak jelentősebb összeg ellenében adja meg a feloldókulcsot – ha megadja egyáltalán.

Az utóbbi pedig kriptovaluta bányászatára használja a szerverek és asztali gépek erőforrásait, sőt mostanság már a mobilokét is. A legjobb cégek emiatt extra DDoS és hackerek elleni védelmet biztosít a tárhelyszolgáltatás mellé, mint ahogy a Doclernet is kiemelten ügyel a tárhelyek és az elhelyezett szerverek biztonságára.  Fontos, hogy legyenek SLA-k, valamint gyors frissítések és biztonsági javítások

  1. Felhasználóbarát

2018-ban már alapvetőnek számít, hogy nem csak szakemberek bérelnek tárhelyet. Ezért a legjobb tárhelyszolgáltatókra jellemző, hogy felhasználóbarátok, rendkívül széleskörűen konfigurálható és számos kiegészítő szolgáltatást kínálnak.

A biztonság mindenek előtt

A biztonságot érdemes külön még egyszer kihangsúlyozni, mivel a legális (tehát nem törvénytelen célokért, például jelszavak vagy kártyaadatok megszerzéséért üzemeltetett), ám fertőzött weboldalak közel 80%-a azért válik rosszindulatú emberek áldozatává, mert nem megfelelően védettek. A legjobb tárhelyszolgáltatók ezért általában külön felhívják a figyelmet arra, hogy miként tehetnek ügyfeleik szert a megfelelő védelemre.

Megosztás: