A tévézés aranykora köszönt be az IPTV-vel

0

Az IPTV sajátossága, hogy általánosan ismert hálózati formákon (Internet vagy LAN) keresztül, az IP szabvány segítségével működő, internetes televíziózást biztosít. Legnagyobb előnye éppen a működési elvén keresztül mutatkozik meg.

Majd minden esetben jár szélessávú internet hozzáféréssel és internettelefonnal. Így egy IPTV szolgáltatás képes lefedni az átlagos háztartásban használatos telekommunikációs eszközök egészét, gyakran a mobiltelefon szolgáltatást is beleértve per se.

Arról nem is beszélve, hogy olcsóbb a műholdas szolgáltatásoknál és automatikusan több a HD csatorna az IPTV csomagoknál, például az Invitel IPTV kínálatában!

Az IPTV nem kábeltévé!

Sokan keverik, ám az IPTV, habár kábelen keresztül érkezik, nem azonos a Kábeltévével. Legnagyobb előnye a költséghatékonyság és átjárhatóság, mivel egyazon hálózatról működik minden kommunikációs eszköz.

Ezen felül nagyon fontos ismérve a Video On Demand technológia, aminek köszönhetően tetszőleges kép- és hanganyagot vagyunk képesek letölteni egy archív tárhelyről vagy HD csatorna kínálatából, az adatfelhőből.

Egyébiránt, fogyasztói szemmel, jelenleg ez a telekommunikációs forma fejlődik a leginkább a piacon, kifejezetten magas adatsebességet és elég biztos hálózatot tudnak manapság a szolgáltatók nyújtani ellenben a néhány évvel ezelőtti időszakkal, amikor is a műholdas kommunikációs technológiák számítottak a legdinamikusabban fejlődőnek.

Az IPTV személyre szabható

Az internetes televíziózás további előnye még a személyre szabhatóság. Rengeteg interaktív lehetőséget rejt magában az IPTV technológia, természetesen ezen lehetőségek a műsorszolgáltatóktól is nagyban függenek.

De a számos plusz információ, HD csatorna, adatböngészési lehetőség, okos tv-hez és telefonhoz való kompatibilitás sokkal szórakoztatóbbá teszi az internetes televíziózást, mint a hagyományosabb szolgáltatási formák tették.

Az IPTV, azaz internetes televíziós a tévé huszonegyedik századi formája, ami minden bizonnyal megmenti ezt a fajta szórakozási és hírközlési formát a kihalástól a interaktivitás és kölcsönös kommunikáció világában.

Az IPTV hatékonyabb, mint a hagyományos televíziózás

Fontos az is, hogy sokkal hatékonyabb tömörítési algoritmust használ az IPTV, ami megnöveli a felbontás minőségét, viszont lényegesen nem igényelnek a műsorok nagyobb fájlméretet. Habár a HDTV2 minőség tömörítése így is majd 1,5 Gb/s-os sávszélességet igényel.

Ami viszont jó hír, hogy ez manapság már nem különlegesen nagy vagy költséges előfizetések osztályrésze, hanem gyakorlatilag az alapcsomagok sávszélessége.

És akkor olyan extrákat is említsük meg, mint videofelvevő, akár időzítve, az általános elektronikus műsorkalauz, okostelefon vezérlés, a 3D tv-s támogatás, videotéka stb.

Megosztás: