A vállalkozók legnagyobb kiadásai között a nyugdíj és a magán egészségügy

0

A vállalkozói terhekről és kiadásokról nap mint nap sokat hallani, ám a munkavállalók szempontjából sem mindegy, hogy milyen esetleges plusz juttatások járnak a jövedelem mellé. A nyugdíj és a magán egészségügy ma már nem olyan plusz, amely ne lenne elérhető, hiszen a cégek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy alkalmazottaik elégedettek legyenek a kapottakkal. A nyugdíjbiztosítás és a magán egészségbiztosítás nem csak azért érdemelnek figyelmet, mert adókedvezmény jár utánuk, hanem egyéb szempontok alapján is.

 

A sikeres, nyugat-európai minta szerint működő cégek ma már nem pusztán a profitra helyezik a hangsúlyt, hanem hosszú távon gondolkodnak, és terveik között a feladatukat tökéletesen végző, megbízható és nagy teherbírással rendelkező munkavállalók megszerzése, és főleg megtartása is szerepel. Sokkal nehezebb jó munkaerőt találni, mint a már meglévő, bevált szakembereket megtartani, s ez utóbbi érdekében a plusz juttatások kiemelt jelentőséggel bírnak.

 

A magán egészségbiztosítás például adómentesen adható, és költségként is leírható. Ugyan az egészségbiztosítási járulékot mindenképpen be kell majd fizetni, de a magán egészségbiztosítás nem az állami rendszer működését szolgálja, sokkal inkább a biztosított elégedettségét és egészségét. S itt jutottunk vissza ahhoz, hogy az fizikailag és pszichésen is egészséges alkalmazottak nem csak jobban teljesítenek, hanem lojalitásuk is növekszik a cég felé.

 

Ha tehát a vállalkozói terhek kerülnek szóba, akkor mindenképpen figyelmet érdemel az érem másik oldala is. Gyakran nincs másra szükség, csak a gondolkodásmód megváltoztatására, s ha munkáltatóként lehetőség nyílik arra, hogy mindkét fél számára kedvező lehetőségekkel éljünk, akkor érdemes ezt megtenni. Az Egészségbiztosítás függetlenül weboldal szerint napjainkban egyre többen érdeklődnek a magán egészségbiztosítás iránt, s közöttük magánszemélyek és cégek is szép számmal megtalálhatóak.

 

A hagyományos kórházi és járóbeteg-ellátás sajnos sok esetben nem hozza a várt színvonalat, sőt, előfordulhat az is, hogy az eszközök hiányában a magánklinikán történő ellátást javasolják a szakemberek. A magán egészségügy létjogosultságához ma már kétség sem férhet, előnyeit pedig akkor is érdemes kihasználni, ha munkáltatóként szeretnénk kedvezményes, a munkavállalók igényeit is szolgáló megoldásokat találni.

Megosztás: