Blogtervezés okosan, ha hosszú távra tervezel

0

Mindenki a hétköznapi dolgok könnyebbé tételére törekszik, de a teendők listájának az összeállítása a legnehezebb feladatok közé tartozik. A tényleges feladatmegvalósítás mindig sokkal könnyebb, mint a tervezés. Hosszú távú projektek esetén érdemes havi vagy negyedéves ciklusokban gondolkodni. Annak érdekében, hogy továbbra is versenyben maradjunk és folyamatosan haladjunk a célunk felé, érdemes a blogtervezést is időben elkezdeni.

Blog indítása esetén legelső lépésként ki kell választanunk a blog nevét, majd ehhez létre kell hoznunk egy leírást. Az ingyen elérhető sablonok segítségével következhet a blog testre szabása. Írjuk meg és tegyük közzé a legelső bejegyzést, ez lesz a legszórakoztatóbb része a feladatoknak. Következő lépésként az olvasók megszerzése a cél. Amennyiben megérkeztek az olvasók a blogunkra, akkor gondolkodjunk el azon, hogyan tudnánk pénzt keresni a bloggal.

Láthatjuk, hogy szinte minden egyes feladathoz elengedhetetlen az alapos tervezés. Ha nagyon gyorsan szeretnénk a blogot elindítani, akkor érdemes pár napot adni magunknak minden egyes feladatra. Készüljünk fel arra, hogy az olvasók megszerzése lesz az egyik legnehezebb feladatunk és természetesen annak átgondolása és megtervezése, hogyan keressünk pénzt a blogunkal. Erre a két feladatra bőven adhatunk magunknak egy negyedévet, hiszen ez a két feladat az, ami nem megy egyik napról a másikra. A blogok többsége a hirdetésekből él, ezért minden esetben meg kell nézni, hogy mi milyen hirdetési lehetőségekkel tudunk élni. Természetesen azok a blogok tudnak hirdetési felületet értékesíteni, akik statisztikával tudják alátámasztani, hogy mekkora az olvasótáboruk. A blogot érdemes a közösségi oldalakon is reklámozni, hiszen onnan nagyon sok látogató érkezhet. A Facebookon keresztül érdemes egy e-mail címanyagot is összegyűjteni, hogy azon keresztül értesíthessük az érdeklődőket a blogunkról, illetve a friss blogbejegyzésekről. Ez igen hosszadalmas folyamat, ezért is fontos, hogy ezekre a lépésekre kellő időt szánjunk a blog tervezés során.

Megosztás: