Egyedi számítógépet szeretnél? Így állj neki

0

Kell egy bizonyos tudással rendelkeznie annak, aki egy egyedi számítógépet szeretne megépíteni. Azonban ezzel nem mindenki ér rá bajlódni, és nekik ott vannak a gyárilag megépített konfigurációk. Azonban aki ragaszkodik egy személyre szabott PC megépítéséhez, azt így érdemes megvalósítani: https://www.konzolokszervize.hu/geposszerako. A Konzolok Szervize weboldalán található gépösszerakó segítségével pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen összegre lesz szükség a megvalósításhoz.

Egyenként listázni lehet a különféle alkatrészeket. Akár össze is hasonlíthatjuk az alkatrészek teljesítményét, ami megkönnyíti a döntést. A kompatibilitási problémák elkerülése végett soha ne ár alapján döntsünk. Mindenképp odafigyelést igényelnek a csatlakozások, a különféle aljzat típusok ismerete, stb. Soha nem szabad egyetlen alkatrészre koncentrálni a számítógép megépítése közben, mivel mindegyik egyaránt ugyanolyan fontos.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a processzoron vagy a tápegységen, esetleg az alaplapon spórolnak, mert egy erős videokártyával szeretnék felvértezni a gépüket. Viszont így sosem születik meg az optimális megoldás. Egy jó videokártya önmagában nem elég. Mindennek passzolnia kell mindennel és nem csupán a csatlakozások terén, hanem a teljesítményt is figyelembe véve. Amennyiben tisztában vagyunk ezekkel a fontos szempontokkal, valószínűleg nem fog gondot jelentetni a gépösszerakás.

Vigyázat, mivel elméletben minden nagyon egyszerűnek tűnik, de gyakorlatba átültetve már valamivel más a helyzet. Nem árt szakemberre bízni ezt a feladatot, amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkba. De autodidakta módon elmerülhetünk a különféle leírásokban és oktatóvideókban, hiszen az erre fogékonyak, könnyen elsajátíthatják a gépépítés csínját-bínját. Amivel jelentősen növelni lehet a sebességet, az nem más, mint a sokat emlegetett SSD. Sokkal jobban járunk, hogyha erre telepítjük fel a rendszert és az adattároláshoz egy nagyobb HDD-t használunk. Így már még nagyobb eséllyel nem kell csalódnunk a megépített gép teljesítményében.

 

Megosztás: