Vállalkozás indítása a neten – az online vállalkozás 2018-ban is nyerő lesz

0

2018-ban érdemes a figyelmünket az online üzleti lehetőségek felé fordítani, hiszen a webshopok még mindig pörögnek. 2017 decemberében a legnagyobb forgalmat Magyarországon a webshopok bonyolították le, hiszen a vásárlók még mindig előnyben részesítik a kényelmes otthoni vásárlást. Nem kell kimenni az utcára sem és a futár már hozza is a kiszemelt ajándékokat, termékeket. Ma már akár bútort, egyéb lakberendezési tárgyat, háztartási gépeket, számítógépet, telefont, szinte bármit meg tudunk rendelni a neten keresztül.

Az internetes üzlet további előnye, hogy nem kell üzlethelyiséget fenntartani, nincsen szükség annyi alkalmazottra sem. Ami kell, az egy jó nagy raktár, ahol elfér minden termék és természetesen egy nagyon jó webshop. A vállalkozás indítása sem egy ördöngösség, de ha nem vagyunk jártasak a témában, akkor egy könyvelő nagyon gyorsan elmagyarázza mi a teendőnk és mik az első lépések a cégalapításhoz. A legfontosabb a websop, amelynek minden szempontból ügyfélbarátnak kell lennie. Azaz a legegyszerűbben és legátláthatóbban tudjanak vásárlásokat kezdeményezni, hogy a kosárelhagyások száma szinte a nullával legyen egyenlő. A webáruháznak természetesen némi reklám is kell, így érdemes egy SEO szakembert felkérni a webshop elkészítésére és a folyamatos fejlesztésére. Aki nem szeretne szakembert megfizetni, azoknak javasoljuk a WordPress által kínált számtalan lehetőséget, vagy a Magyarországon fellelhető webáruház bérlés is mérlegelhető.

Ami újdonság, de már jópáran éltek a lehetőséggel, az a dropshipping. Azaz a kiskereskedő a nagykereskedő készletét értékesíti olyan formában, hogy maga a termék meg sem fordul a kiskereskedőnél. Nem történik raktározás a kiskereskedő részéről. A nagyker számláz a kiskereskedőnek és a kiskereskedő a vásárlónak. A nagykerből nagyon gyorsan befut a termék a kiskereskedőhöz és már tovább is lehet küldeni a vásárlónak. Ebbe a vállalkozásba érdemes belevágni, hiszen a webáruházon kívül semmilyen egyéb befektetés nem lesz, így akár kezdő vállalkozók is megpróbálkozhatnak egy dropshipping tevékenységgel. A lényeg, hogy a webáruházba a termékekről nagyon jó fénykép készüljön és a termékleírások is precízek legyenek.

 

 

Megosztás: