Imázsvideófilmmel a PPC kampány sikeresebb lesz

0

A Youtube marketing kampányokkal igen nagy sikereket lehet elérni, mi sem bizonyítja jobban, hogy csak pár példát említsünk: Clif Bar: How do You Adventure, Pepsi :LiveForNow, Mercedes-Benz – MBPhotoPass Lokival a farkaskutyával. A Youtube-on ma 5 milliárd videót is megnéz közel 1 milliárd ember. Ez a szám egy napra vonatkozik. Sokan nem is tudják, mekkora lehetőség rejlik a videófilmekben és ezen belül az imázsvideófilmekben is.

Minden a költségvetéssel kezdődik, hiszen meg kell nézni, hogy a vállalkozásnak mekkora összeg áll rendelkezésére ahhoz, hogy elkészítse az imázsvideófilmet. Mindig érdemes a minőség felé elmozdulni és ilyen videós tartalmat előállítani. Ha nincsen elegendő tőkénk, akkor maradnak a Tru View videóhirdetések, amelyek esetében a rendszer csak akkor számít fel hirdetési díjat, ha a megtekintés a 30 másodpercet meghaladja, vagy létrejön az átkattintás. Ha 30 másodpercnél rövidebb hirdetést készítünk, csak akkor számítanak fel érte hirdetési, kattintási díjat, ha teljesen végig nézi a potenciális érdeklődő a filmet. Minden hirdetés esetében az érdeklődőnek 5 másodperc után lehetősége nyílik bármikor megszakítani a videót, így ezt az 5 másodpercet nagyon át kell gondolni. Itt dől el minden. Sikerül vagy sem a célcsoport figyelmét felkeltenünk. Természetesen több filmmel is dolgozhatunk egyszerre és érdemes már az elején a teszteket elvégezni, mielőtt még élesbe állítanánk a rendszert. A TrueView hirdetések a YouTube videóoldalain és a Display hálózaton is meg tudnak jelenni.

Ezen felül lehetőségünk nyílik rövid videóhirdetéseket is közzétenni, amely leginkább a márka ismertségében, az imázsban segítenek. Egy rövid, de annál emlékezetesebb üzenettel nézők egészen széles táborát lehet elérni. Ez a hirdetés maximum 6 másodperces lehet és a videók előtt vagy után, illetve közben is megjelenhetnek. Ezeket a videóhirdetéseket a nézők nem tudják kikerülni, hiszen nem lehet leállítani. Ezeknél a hirdetéseknél fontos tudni, hogy csak akkor keletkezik költségünk, ha legalább 1000-szer megjelent már a hirdetésünk.

Megosztás: