Romkocsma túra: amikor másképp zajlik a városnézés

0

Egy online marketingesnek is kell a kikapcsolódás. Amikor úti célt keresünk, mint mindenki más aki ki akar szakadni a munkából, akkor általában a történelmi nevezetességek, az építészeti alkotások, vagy éppen a gasztronómia és a szabadtéri programok alapján választunk. Egy-egy régió, város turisztikai vonzerejét legtöbbször ezekben mérjük, és ezzel nincs is semmi baj. Tény azonban, hogy sokan nem csak a hagyományos idegenforgalmi értékeket keressük, hanem szeretnénk valamivel többet, mást is látni. Ma már a világ számos pontján igyekeznek erre felkészülni a turisztika területén tevékenykedők, és a tapasztalatok szerint is a különleges élmények egyre inkább keresettek.

 

Nem kell azonban eldugott strandokat, kevesek által látott helyszíneket sem keresni ahhoz, hogy valami másféle élményben legyen részed Budapesten. Egy város kultúrája az épületeiből is leolvasható, de a városnézésnek lazább módja is létezik, ha este tennél egy kört Budapesten. Az éjszaka fényeiben egészen más arcát mutatja a város, s az ilyen jellegű programok szerves részét képezik a romkocsmák. Ezek a szórakozóhelyek minden korábbinál szélesebb választékban vannak jelen a fővárosban, így a választás sem mindig egyszerű közöttük. Honnan tudhatod, hogy melyeket érdemes mindenképpen felkeresni?

 

Ma már olyan cég szolgáltatásait is igénybe veheted, amely azt kínálja, hogy elkalauzol az éjszakai bulihelyek között, és egyfajta idegenvezetést tart a romkocsmák világában. Ezek egyébként annak is köszönhetik népszerűségüket, hogy sajátos stílussal, belső kialakítással rendelkeznek, és valahol a régmúlt és a korszerű jelen keveredik berendezésüket illetően. Igen, és valóban nem csak a kulturált alkoholfogyasztás színtereinek minősülnek, de ha egy-két felessel több lecsúszik, az csak fokozza a hangulatot. Arra azonban vigyázz, hogy ne az első szórakozóhelyen idd magad az asztal alá, hiszen így lemaradnál egy sor izgalmas helyszínről, remek piákról, frissítő sörökről és a főváros ilyen, másfajta szemszögből történő felfedezéséről.

 

Ha pedig másnap nehezen megy az ébredés, vagy még délben is macskajajtól szenvedsz, akkor irány valamelyik fővárosi gyógyfürdő, ahol kipihenheted az előző este fáradalmait. Budapesten járva megéri legalább egy vagy két fürdőt beiktatni, hiszen ezek legalább úgy szerves részét képezik a város kínálta szórakozási lehetőségeknek, mint a romkocsmák és a remek borkóstoló helyek.

Megosztás: