TOP 10 SEO tipp az év elejére

0

  1. Válasszuk ki a legjobb kulcsszót és arra összpontosítsunk: mielőtt közzé tennénk, vagy akár megírnánk egy bejegyzést, válasszuk ki a kulcsszót és lehetőleg olyan kulcsszót keressünk, amelynél alacsony a verseny a Google-ben. Erre bátran használhatjuk a Google Kulcsszótervezőt, hiszen ez a weboldal optimalizálás egyik sarkalatos pontja.
  2. Biztosítsunk minőségi, hasznos és állandóan friss tartalmat a látogatóknak: a blogok illetve a Facebook posztok is akkor hatékonyak, ha új látogatókat is szerzünk segítségével. Ha a régi tartalommal próbálkozunk újra és újra, akkor a látogatók egy része elunja és távozik. Ha már vannak olyan kulcsszavak, amelyeknek jól alakul a helyezése, akkor helyezzük azokra a hangsúlyt, hiszen van esélyünk a TOP 10 közé kerülni.
  3. Mindig olyan URL címet válasszunk, amely összhangban van a bejegyzéssel. A keresőmotoroknak ez meg fogja mutatni, hogy van kapcsolat a tartalom és az oldal között. Az URL cím mindig tartalmazza az adott bejegyzés legfontosabb kulcsszavát. Ne használjunk hashtag-et az URL címekben és mindig rövid címet válasszunk.
  4. 2018-ban még fontosabb lesz a weboldalak betöltődési sebessége. Ha lassú az oldalunk betöltődése, akkor a potenciális érdeklődők nagyon gyorsan fognak távozni. Használjunk bővítményeket, amelyek segítenek az oldal gyors betöltésében, csökkentsük a pluginek számát, optimalizáljuk a képek méretét, válasszunk jobb szolgáltatót.
  5. Az oldal címek és leírások mindig is fontos szerepet töltöttek be a SEO-ban, hiszen hasznosak a keresőmotorok szempontjából. Minden oldalnak legyen egy oldalcíme és pontosan írja le a tartalmat. A címválasztás olyan legyen, ami segíti a látogatókat a keresésben.
  6. Optimalizáljuk a címsorokat. H1 címsorból csak egy legyen a weboldalon és alatta legyen a H2 címsor, amelyből természetesen többet is használhatunk. Ne minden címhez használjuk a H2 címsort. Szövegben használjunk bekezdést és javasoljuk a félkövér stílust is a kiemelésekhez. Mindig olyan betűméretet használjunk, amelyet el tudnak majd olvasni a látogatók.
  7. Kimenő linkek hozzáadása a domainekhez. Segíti növelni a webhely iránti bizalmat és a keresőmotorok is jobban ránk találnak. Kimenő linkekkel kapcsolatot létesíthetünk a releváns weboldalakkal.
  8. Bejövő linkek hozzáadása oldalunkhoz. Az adott bejegyzéséből mindig mutasson egy link egy másik oldalunkra. Weboldal rangsorolás szempontjából ez is sokat számít. Sokkal több olvasási lehetőséget biztosít a látogatóknak és könnyebben megtalálják oldalunkat a keresőmotorok is.
  9. Képek optimalizálása. A képek fontos szerepet töltenek be a webhelyeken. Mindig megfelelően kell beilleszteni az oldalakba, hiszen ha nem jó a beillesztés, az lassítja az oldal betöltődési sebességét. A képfájlok nevébe mindig tegyünk kulcsszót. Mindig legyen egy külön mappa az összes kép számára.
  10. Ne felejtsük el a Meta leírást. Ez 160 szóból állhat, és szintén segít a rangsorban történő elhelyezkedéshez. A meta címet a leírásba ne tegyük bele újra és ne használjunk túl sok kulcsszót.
Megosztás: